Wat is een medicinale schapenvacht?

Een medische schapenvacht is afkomstig van het Australische Merino schaap. Deze schapen hebben een hoge dichtheid vacht, wat er voor zorgt dat bij gebruik van dit vacht door er bijvoorbeeld op te zitten of liggen het gewicht van uw lichaam gelijkmatig verdeelt over de vacht. Hierdoor is de vacht zeer geschikt voor mensen met verschillende behoeften. Denk hierbij aan mensen die voor hun beroep veel moeten zitten of voor mensen die veel tijd in een bed of rolstoel doorbrengen. Om de druk op de vacht nog beter te verdelen worden medische schapenvachten vaak gelijkmatig afgeschoren op een korte lengte (2,5 cm). Deze verbeterde drukverdeling voorkomt doorligplekken doordat het de bloedstroom in het lichaam verbetert. 

Daarnaast vermindert een medisch schapenvacht overtollig vocht. De vacht kan namelijk tot wel 33% van zijn eigen gewicht in vocht opnemen zonder nat te worden, waarbij de wol vezels sneller vocht af geven aan de lucht dan andere materialen. Door deze eigenschap is de medische schapenvacht ook zeer geschikt voor huidirritaties zoals uitslag en eczeem.

Als laatst is een Duits onderzoek zelfs aangetoond dat wanneer een baby de eerste 3 maanden van hun leven op een dierenhuid slapen, de kans op astma tot wel 79 procent afneemt. Hier kunt u meer over lezen via deze link

Het looiproces van een medicinale schapenvacht verschilt ook met het looiproces van een normaal schapenvacht. Medicinale schapenvachten worden gelooid met plantaardige tannines zonder daarbij het gebruik van de giftige verbindingen van chroom en chloor, die schadelijk zijn voor mens en milieu. Dankzij dit proces krijgen de huiden een mooie warm gele kleur en zijdezacht, donzig haar. Dit afwijkend looiproces zorgt ervoor dat het leer flexibeler is waardoor de vacht zich als het ware aanpast aan de vorm van het lichaam.

Tot tegenstelling van een normaal schapenvacht kan een medicinale schapenvacht gewoon gewassen worden in een wasmachine op een wolwas programma. Let op! de huid kan echter niet in de droger en zal in de buitenlucht moeten worden gedroogd waarbij direct zonlicht vermeden zal moeten worden zodat het leer van de vacht niet hard wordt.

Shop hier direct uw medicinale schapenvacht!