De lengte wordt gemeten van de kop tot het einde van de langste poot. De breedte wordt gemeten op het breedste punt van de vacht. Voor een nadere toelichting zie onze blogpost ''Hoe meten wij onze vachten?'' Hierin wordt met behulp van een afbeelding beschreven hoe wij onze vachten meten.
Een medische schapenvacht is afkomstig van het Australische Merino schaap. Deze schapen hebben een hoge dichtheid vacht, wat er voor zorgt dat bij gebruik van dit vacht door er bijvoorbeeld op te zitten of liggen het gewicht van uw lichaam gelijkmatig verdeelt over de vacht. Hierdoor is de vacht zeer geschikt voor mensen met verschillende behoeften. Denk hierbij aan mensen die voor hun beroep veel moeten zitten of voor mensen die veel tijd in een bed of rolstoel doorbrengen. Voor meer informatie over de medische schapenvacht zie onze blog ''Wat is een medicinale schapenvacht?''
Bij Noordschaap zijn alle schapenvachten uniek en dit betekent dat u inderdaad de vacht van de foto ontvangt. De kleur kan in het echt lichtelijk afwijken dan dat van de foto, dit komt door de belichting op de foto. Echter krijgen wij vaak te horen van onze klanten dat de schapenvacht in het echt nog mooier is dan op de foto.
Nee, helaas hebben wij nog geen bezoek adres en hierdoor is het enkel mogelijk de vachten online te bestellen.
Schapen hebben een hoge dichtheid vacht wat er voor zorgt dat bij gebruik van een schapenvacht op bijvoorbeeld een stoel of bed het gewicht van uw lichaam gelijkmatig wordt verdeelt over de vacht. Door deze eigenschap heeft een schapenvacht inderdaad de kwaliteit om pijn bij langdurig zitten te kunnen verminderen. Denk bijvoorbeeld aan een lange autorit, revalidatie in een rolstoel of een kantoorbaan
Een schapenvacht kan zeker gebruikt worden door huisdieren, ze zijn er zelfs dol op en wij hebben veel positieve ervaringen gehoord. Tip! Dieren houden meer van de kortharige vachten.
Medische schapenvachten zijn zeer geschikt voor baby's het kan zelfs de kans op astma op latere leeftijd verkleinen lees hier meer over via onze blog.
Wanneer u net een schapenvacht heeft gekocht kan deze op het begin ligt ruiken. Het is namelijk een natuur product, de sterkte van deze geur zal snel vervagen en de vacht zal dan de huisgeur aannemen.
Natuurlijk gekleurde schapenvachten verkleuren niet in de zon en deze kunnen dus ideaal gebruikt worden op bijvoorbeeld uw tuinset. Geverfde schapenvachten verkleuren helaas wel, het wordt dus ook aangeraden deze uit de zon te houden. Wanneer het gaat om een geverfde schapenvacht dan staat dit aangegeven in de product omschrijving.